I samarbejde med Visit Odense  har Teater Gyda skabt en vinter-version der netop gæster Odense gader julen 2021.

THE TRAVELLERS – At leve er at rejse

“The Travellers” havde premiere på H.C. Andersen Festivals i august 2019.

En gade performance
Som en skygge fra fortiden bevæger “The Travellers” sig gennem Byens gader. De ligner en statue der er kommet til live, de bevæger sig glidende og langsomt, en herre – 2 fruentimmer, man kan se de kommer fra de pænere stuer, fra den tid hvor H.C. Andersen ofte var at finde på godser og slotte landet over. Her læste og fortalte H.C. Andersen sine eventyr, den tids aftenunderholdning – eventyr der bevægede og morede den tids mennesker – ligesom de bevæger og morer os i dag.

Den fine herrer og de 2 damer stopper op på en plads eller lign., og en efter en lukker de op for deres gemmer, akkompagneret af en lydside der understøtter sindets billeder og erindringer. Publikum får lov at få en flig af de eventyr der bor i dem hver især, de eventyr de i sin tid tog til sig som en værdifuld skat. “Hyrdinden og skorstensfejeren” titter op af mandens hat, ved den ene dames hjerte gemmer “Den lille pige med svovlstikkerne” sig og “Den grimme ælling” bor måske hos dem alle- gemt i skørter, hatteæsker eller lommer.

Små dukker og verdener animeres i kalejdoskopisk orden, et kig ind i sindets univers. Hver karakters udfoldelse varer 6-7 min. Så efter ca.20 min. bevæger ”statuen” sig videre til næste sted, hvor udfoldelserne gentager sig. Karaktererne har intet sprog og kan således forstås af alle – store som små, danske som udenlandske.

Medvirkende

Lysser Andersen, Patricie Homolova og Rudy Tom Due

Iscenesættelse: Tina Kruse Andersen   
Ide: Tina og holdet
Dukker og design: Patricie Homolova    
Musik og soundscapes: Kell Dalager
Skrædder : Susanne Plejdrup                
Foto: Anja Littau Due

Målgruppe